Corona update 1 juli 2020

Zoals jullie ongetwijfeld hebben opgemerkt, zijn de quarantaine regels i.v.m. Corona per 1 juli enigszins versoepeld ten aanzien van sportevenementen.
Op grond van de onderstaande toelichting zien wij op dit moment helaas toch nog geen mogelijkheden om binnen de huidige spelregels de FNS op verantwoorde wijze te kunnen laten plaatsvinden:
Ten eerste is het de vraag of de FNS wel als ‘sportevenement’ te omschrijven is, aangezien de nieuwe richtlijnen betrekking hebben op sporthallen, stadions of tennisbanen etc. en niet op sporten die op de openbare weg worden beoefend.
Dit betekent dat de FNS in feite gelijk te stellen zou zijn aan een festival en zoals we weten zijn die vooralsnog niet toegestaan.
Daarnaast, geeft ook de handhaving van de 1,5 meter regel de nodige problemen.
Als we deze regel naleven, dan eindigen we al snel met een bijzonder uitgerekte groep wat tot verkeersrisico’s kan leiden. Denk bijvoorbeeld aan het ‘aansluiten’ bij stoplichten.
Ook kunnen wij niet garanderen dat we de 1,5 meter afstand van publiek en overige weggebruikers kunnen handhaven, wat wel een absolute verplichting is.
Natuurlijk blijven wij alle ontwikkelingen op de voet volgen en zodra er zich de mogelijkheid voordoet om weer met elkaar op vrijdag te gaan skaten, zullen wij die niet onbenut laten.