Friday Night Skate organiseert 'instap-skate', hét moment om (voor het eerst) deel te nemen


De komende zomermaanden, april t/m september, organiseert Friday Night Skate de eerste vrijdag van de maand een FNS 'instap skate'.

Lagere snelheid, kortere afstand. De ideale avond om kennis te maken met de Friday Night Skate als je nog geen ervaring hebt om met een groep te skaten of je twijfelt of je het tempo kan bijhouden.  De Instapskate is óók geschikt voor Quads.

We rollen met een snelheid van ca. 13 km/uur. Dat is een gemiddelde fietssnelheid of een rondje Vondelpark van 3,3 km (zie onder) in 15 minuten. De lengte van de tocht is 12 tot 15 km, dus 4 tot 5 keer een rondje Vondelpark.


De tocht duurt 2 tot 2,5 uur, inclusief een pauze van 20 tot 30 minuten. Tijdens de pauze kunnen snelle/speady skaters een extra rondje / sprintje maken. 

Nieuw bij de Instapskate in 2024...

Wil je voor aanvang werken aan je Skate Skills dan ben je om 19.15 uur welkom in Skateshop ThisIsSoul. 

Vanaf daar vertrek je dan om 19.30 onder begeleiding van ervaren skaters naar Het Vondelpark en krijg je tips over je skate techniek om zo (nog) beter te worden. Om circa 20.15 ben je dan bij het startpunt van de Friday Night Skate, die om 20.30 vertrekt.

Wat kun je verwachten? Denk aan: 

- hoe moet je over slechte ondergrond

- verschillende rem technieken

- verschillende stop technieken

- verschillende val technieken.

- etc.​De 2e instap-skate 2024

Vrijdag 3 mei 2024 

‘Op naar de wielerbaan van Sloten’ aldaar een Sprint Ronde(s) voor de liefhebber.

Hierna rijden we door naar ‘de IJshoeve’, de IJswinkel van Sloten. En vanaf daar een rechte asfalt lijn terug naar het Vondelpark.

Je bent van harte welkom om mee te doen!

Tips over veilig skaten, bochten, remmen en het nemen van obstakels vind je op https://www.schaatsen.nl/learntoskate/